top of page

ВСЕНАРОДНИЙ ДЕНЬ БАТЬКА


Всенародний День Батька в незалежній Україні ще порівняно молоде свято, що отримало путівку в життя 18 вересня 2009 року. Молода, визнана як така, що цілком відбулася, вже більш ніж юна держава стверджує свої, вже давно визнані в усьому світі, загальнолюдські цінності, показуючи свою зрілість і вдячність непорушним і фундаментальним поняттям людської природи нашого буття.

В наші дні День Батька відзначається в багатьох країнах світу на офіційному рівні. Великобританія, Канада, Японія, Франція і Ірландія, як і багато країн світу, приєдналися до міжнародної ініціативи. У Південній Кореї 8 травня проходить спільне свято батька і матері - День батьків. Іспанія, Португалія, Італія, Швейцарія та ряд інших країн День батька відзначають 19 березня. У Польщі та Нікарагуа дата святкування 23 червня. Люксембург вшановує батьків 7 жовтня.

В Україні ініціаторами цього свята виступили МГО «Міжнародний Центр

Батьківства» та Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. Під час прес-конференції, що проводилася ініціаторами Всенародного Дня Батька в Україні 18 вересня 2009 року в УНІАН, було оголошено, що кожну третю неділю першого осіннього місяця (вересня) стає датою, коли українське суспільство виказує своє особливе шанування цим загальнолюдським сімейним і державним цінностям.

Вся українська спільнота неухильно прагне до моделі доброго і турботливого батька. Навіть не дивлячись на те, що сьогодні на батьків під іноді покладено основне матеріальне забезпечення родини, не можна, щоб це йшло в розріз розвитку та збереження здорових стосунків в рідній сім’ї!

Ми також в цей Всенародний День Батька в Україні приєднуємося до привітань всім українським батькам!

Зі святом Вас!





bottom of page