top of page

Волю вільних не зламати! З днем Незалежності України!


24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність. У XX столітті наш народ декілька разів здобував державність. Тому правильно вважати, що 24 серпня 1991 року Україна відновила незалежність.

Незалежність для українців – це передусім нові можливості та торжество прав людини. Це змога дихати на повні груди повітрям свободи після століть неволі, коли ми жили за чужими правилами у несправедливості та репресіях, брали участь у чужих війнах. Тепер майбутнє країни – в руках кожного з нас.

Саме про це, про наші Державні символи, про багатовікову славетну історію, про прекрасні українські міста, про героїчний подвиг воїнів ЗСУ, які зараз борються за нашу свободу, говорили вчителі і учні під час заходів, присвячених 32-й річниці Незалежності України, яка цього року вже вдруге відзначається в умовах повномасштабного російського вторгнення.

Година спілкування “Україна - прекрасна і єдина” (7 - Б клас, класна керівниця Неля Вікторівна Печатнікова) проведена спільно з учителькою української мови та літератури Тетяною Володимирівною Дібровою. Рідна земля, рідна мова - найдорожче для кожного з нас - таким став лейтмотив заходу.

Бібліотечний урок “Мандрівка незвичайною Україною” у 3 - А класі розпочався розповіддю про Державні символи України. Учні та учениці прослухали виконання Державного гімну учасниками програми Голос Діти. Потім була вікторина про Україну, знайомство з новими пізнавальними книгами про нашу рідну країну.

Учні та учениці 6 - А класу разом з класною керівницею Цибою Оксаною Олександрівною провели квест “Квітуй у серці, моя Україно!”

У 6 - Б класі був проведений захід “Україна в серці назавжди” (класна керівниця Ганна Володимирівна Мохова)

Здобувачі та здобувачки освіти Лиманського ОКП разом з соціальним педагогом Барабашем Євгенієм Юрійовичем та вчителькою української мови та літератури Цибою Оксаною Олександрівною підготували літературну композицію «Нам Україна вище над усе».

Благословенна у віках земля

З хлібами щедрими під небом синім.

Велично й впевнено зійшла зоря

Нової України!

Вона в моїй душі, в серцях людей,

У радощах та у скрутну годину.

Ім’я її прекрасне і святе –

Повіримо в Україну!

Вона добро несе в новітній світ,

Довічну віру й пісню солов’їну.

Тож пам’ятаймо пращурів завіт –

Любити Україну!


bottom of page