top of page

26 КВІТНЯ 35-ТА РІЧНИЦЯ ТРАГЕДІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

26 квітня 1986 на Чорнобильській атомній електростанції сталася катастрофа, яка стала найбільшою за всю історію атомної енергетики. Трагедія забрала життя тисяч людей, стала причиною багатьох захворювань (в основному онкологічних), принесла величезний збиток навколишньому середовищу і, в кінцевому рахунку, змінила хід історії. Жахливі наслідки відчуваються досі, через майже три десятиліття.

Чорнобильська катастрофа перетворила ціле місто в пустелю і зробила з більшості оточуючих поселень небезпечну радіоактивну зону.

Пропонуємо здійснити віртуальну подорож містами цієї величезної трагедії:

- Онлайн –презентація « Чорнобиль не має минулого часу»

- "Звуки Чорнобиля" – концерт і презентація вінілової платівки з доданою реальністю, а також альбому від українських і зарубіжних музикантів.

- ARTEFACT CHORNOBYL 34 – віртуальна виставка із залученням понад 50 художників.

- Chornobyl App – міжнародна інтерактивна виставка, доступна в мобільному додатку.

- Національний музей "Чорнобиль" – онлайн експозиція та виставка.

-Головна сторінка (https://cutt.ly/mvIo5Sr) - матеріали для учнів 3-6 класів про Чорнобильську катастрофу, за допомогою яких бажаючі можуть взяти участь в онлайн грі «Хто хоче стати мільйонером?» І рівня (https://learningapps.org/watch?v=pucz2rvsa21)

- Сторінка «Уроки Чорнобиля для атомної енергетики» - матеріали для учнів 7-11 класів (https://cutt.ly/yvIp1bc);

- Сторінка «Біологічні наслідки Чорнобильської катастрофи – матеріали для учнів 7-11 класів (https://cutt.ly/avIpTEK);

- «Вони собою людство заступили…» - матеріали про подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (https://cutt.ly/gvIpG67)

- Матеріали сторінок 2-4 допоможуть бажаючим розв’язати питання онлайн гри «Хто хоче стати мільйонером?» ІІ рівня https://learningapps.org/watch?v=pucz2rvsa21 Б’ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля… Вони нагадують: Пам’ятайте! Хай не повториться! Хай земля зацвітає навесні пишним буйством кольорів, хай пнуться до сонця трави, хай повертаються з чужини журавлі, несучи на крилах радість зустрічі з рідною землею. Хай кожен новий день сповнює ваші серця миром, спокоєм, радістю. Пам’ятаймо!



bottom of page