top of page

10 ЖОВТНЯ — Всесвітній день ментального здоров’я !


Кожного року світ відзначає цей день, що нагадує нам про важливість психологічного благополуччя та стійкості.

Для українців і українок збереження фізичного та психічного здоров’я стає дійсно не простим завданням.

Турбуватись про ментальне здоров’я потрібно протягом усього року, особливо в нинішні часи. Саме відзначення Всесвітнього дня ментального здоров’я нагадує про турботу про себе та своїх близьких.

Учні Лиманського ліцею 4 долучилися до заходів присвячених збереженню ментального здоров'я.

Одним з таких заходів став флешмоб, започаткований в межах спільної ініціативи ЮНІСЕФ, МОН, JuniorS, за підтримки Всеукраїнської програми ментального здоров’я ТИ ЯК?.

Ця руханка в ігровій формі допомагає зменшити тривожність, змістити акцент уваги дітей, допомогти їм прислухатися до себе та знайти внутрішні точки опори.

Також проведено години спілкування з учнями “Привіт, скажи чесно, ти як?”, під час якої діти разом з класним керівниками з'ясовували, що таке ментальне здоров’я та як зберегти його під час війни; виконували руханку сили; опановували різноманітні вправи та прийоми: «Книжка з малюнком», «Сокира», «Квітка і свічка»; вели розмову про те, що в умовах сучасного життя українців вкрай важливо піклуватися та підтримувати один одного.

Психологічна служба ліцею запропонувала всім охочим, батькам, дітям, педагогам долучитися в цей день до загально ліцейського флешмобу «Практика вдячності». Для цього на дошці Padlet учні та педагоги лишали свої пости про вдячність, де обирали один з варіантів : Назвати одну річ: за яку ви вдячні сьогодні собі або комусь! Назвати одну річ, яка викликала посмішку! Назвати один позитивний факт про сьогоднішній день!

Підтримка та пошук внутрішнього спокою — це ті основи ментальної рівноваги, які необхідні кожному з нас. Особливо в цей час, сповнений трагічних подій.

Його мета — поповнити свій запас навичок новими інструментами, зокрема тими, що допоможуть розмовляти про ментальне здоров’я з дітьми.

Не соромтесь власних емоцій, проживайте їх сповна, даруйте усмішку всім навколо і світ стане добрішим!


bottom of page