top of page

1 червня- День захисту дітей

Ідея відзначати День захисту дітей виникла 1 червня 1925 року. У цей день Генеральний консул КНР у Сан-Франциско відшукав у місті китайських дітей - сиріт і влаштував для них урочисті заходи з нагоди національного свята, що символізує початок літа - Дуань - у- Цзе. За збігом обставин 1 червня 1925 року у Женеві відбулася перша міжнародна конференція, під час якої тривало обговорення проблем дітей. Саме ці події стали визначальними при виборі дати свята.

Свято Міжнародного дня захисту дітей має спеціальний прапор. Зелене полотно символізує зростання і гармонії. Посередині розміщено символ нашої Землі - спільного дому. Від нього відходять синя, чорна, жовта, червона та біла фігурки. Вони символізують символ терпіння до інших рас і нашу різноманітність.

Свято захисту дітей у Лиманській ЗОШ № 4,не зважаючи на погодні умови, видалося яскравим ,веселим, різноманітним, гучним, незабутнім. Діти співали, танцювали, грали в різноманітні ігри, малювали змагалися, відвідували музей,дивились мультфільми. Усі дорослі бажали їм здоров’я, щастя, гарних літніх канікул та мирного неба над головою.



bottom of page