top of page

Разом наближаємо Перемогу!

Незважаючи на те, що рік видався важким, здобувачі освіти, їх батьки і бабусі, співробітники закладу освіти не тільки встигали вчитися й працювати, а й займалися такою важливою діяльністю, як волонтерство.

Тим, хто зараз бореться з ворожою навалою, людям, які пережили жах окупації – всім їм дуже потрібна допомога. І дуже багато роблять для них саме волонтери. Їх діяльність – абсолютно безкорислива, вони не можуть сидіти склавши руки, коли навколо йде війна. Внесок кожного у загальну справу дуже важливий. Навіть діти можуть по мірі сил надавати реальну допомогу.

Учениця 5 – А класу Ткаченко Катерина – наймолодший волонтер школи. Разом зі своєю мамою Тетяною Михайлівною вони співпрацюють з волонтерами міста Кропивницький.

Влітку Яна Письменна (11 – А) працювала волонтером в дитячому таборі "Воєнне літо 2022: Разом до Перемоги", організованому парафіяльним осередком БО "Карітас" Солотвин. І до тепер, у разі необхідності, дівчина допомагає волонтерам Карітасу при проведенні заходів.

Батьки наших учнів співпрацюють з різними благодійними фондами. Учениця 2-Б класу Сидорова Марія та її батьки допомагають з організацією гуманітарної допомоги для ЗСУ та ВПО, для жителів деокупованого Лиману. ( Sant'Egidio,Червоний Хрест, Івано-Франківськ).

Здобувачка освіти 2- Б класу БулатоваУляна та її мама Людмила Михайлівна є членами Руху волонтерів "Помогатори", м. Ужгород (збирали яблука та груші в садах, готували їжу для захисників, допомагали фасувати коробки з їжею, одягом для ЗСУ та ВПО, у шпиталь возили їжу для поранених захисників, в'яжуть маскувальнісітки).

Батько Неклеси Марії з 11 – Б, Неклеса Дмитро, волонтер INTERNATIONAL ASSISTANCE HEADQUARTERS FOR UKRAINIANS. А бабуся її однокласника Володимира Слізченка, Ольга Леонідівна в Івано-Франківській області шиє для ЗСК каремати і плитоноски.

Батьки учнів 6 – А, 7-А класу Рудої Таїсії та Рудого Ярослава Руда Ганна Георгіївна і Рудий Микола Миколайович – волонтери у Хмельницькій області. Вони постійно допомагають Збройним Силам України. Для 106 бригади в/ч А7272 м. Лиман передано ліки від застуди, чай та каву й малюнки та куклу-мотанку.

Особлива подяка від воїнів була за малюнки, які піднімають бойовий дух бійців. І весь 6 – А клас на 6 грудня – День Збройних Сил України долучився до акції – підтримати наших бійців. Їх об’єднала дружня співпраця з волонтерами м. Хмельницького та батьками 9 -Б класу Хмельницької ЗОШ №6. Приємні та дуже корисні посилки для бійців не тільки зігріли їх на позиціях, але й передали всю теплоту їх сердець та безмежну вдячність захисникам.

Із нагоди відзначення 31-ї річниці Збройних сил України та Дня волонтера козаки рою “Лиманські яструби”, учні, педагоги та батьки активно долучилися до різноманітних заходів, що мали на меті підтримку та допомогу нашим звитяжним воїнам ЗСУ.

Учні початкової та середньої ланки активно долучились до флешмобу "Передай вітальну листівку або сувенір захиснику України". Виготовлені сувеніри та листівки діти пересилали посилкою до військових, що служать на Лиманщини, а інші дарували воїнам в містах, де учні тимчасово мешкають зараз.

Також наша шкільна родина взяла участь в благодійній акції "Смак домашнього тепла", під час якої готували або купували різноманітні смаколики, теплі шкарпетки та за підтримки відділу національно-патріотичного виховання управління освіти, молоді та спорту (Олександра КАПШУК) відправили їх на фронт до Лиманської громади.

Окрім того спільними зусиллями учнів, батьків та педагогів було зібрано кошти, на частину з яких придбали смаколики і речі, а частину перераховано на збір для купівлі авто для 109 бригади в м. Лиман, що вивозитиме поранених із зони активних бойових дій.

А щоб наші військові отримали слова подяки та підтримки, козаки рою “Лиманські яструби” та учні закладу записали привітальне відео нашим ЗАХИСНИКАМ.

Шкільний психолог Мартиненко Зінаїда Миколаївна - членкиня ГО “Аваліст”, влітку займалась гуманітарною допомогою сім'ям ВПО з дітьми до 18 років з Донецької та Луганської області за підтримки Save the children та Sverige. Вона також психологиня-волонтерка лінії психологічної підтримки для військовослужбовців та їхніх близьких кол-центру #ВАРТОЖИТИ”.

Фонд «Руєвит» у Рівному допомагає армії ще з 2014 року. Тут плетуть маскувальні сітки, збирають продукти і одяг для воїнів ЗСУ і переселенців, проводять благодійні ярмарки. До плетіння маскувальних сіток долучилася завідувач бібліотекою Піддубна Олена Анатоліївна. І дуже приємно, коли військові дякують за сітки, говорячи, що вони дійсно допомагають врятувати життя, надсилають фото з передової.

Якщо ми всі і далі будемо працювати , підтримувати один одного і наших захисників, то зможемо подолати ворога. Яким би він не був небезпечним, ми точно знаємо – Україна переможе.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!







bottom of page