top of page

Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді

З червня 2019 року по лютий 2020 року Британська Рада у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні впроваджує проект “Школа як осередок соціальної згуртованості та стійкості в громаді”.

Мета проекту підтримати спроможність шкіл у Закарпатській, Донецькій та Луганській областях ефективно вести освітній процес та розвивати у молоді уміння та ентузіазм у сфері соціальної активності, що сприятиме зростанню соціальної згуртованості та стійкості, а також покращенню залученості молоді до суспільного життя громад. Учасниками проекту стануть 4000 учнів та 400 вчителів із 10 загальноосвітніх шкіл Закарпатської області та 30 загальноосвітніх шкіл Донецької та Луганської областей.

В межах проекту: 

· Започатковано в школі позакласне навчальне середовище “Learning Hub”;

· залучено учнівську молодь та педагогічних працівників до навчання в хабі з метою сприяння набуття впевненості у спілкуванні англійською мовою та розвитку критичного мислення; вмінь ефективної комунікацій, ведення діалогу і дебатів тощо;

· удосконалюється професійна майстерность вчителів;

· створюється група активних громадян для втілення ними проектів соціальної дії. 

10 – 13 грудня 2019 року відповідно до плану заходів проекту в м. Києв Британською Радою проведено курс «Ключові уміння 21 століття» для директорів і педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Донецької, Закарпатської та Луганської областей. Лиманську ОТГ представляли педагоги Лиманської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4: Грипась О.В., ЗДНВР, Левковська С.С., Зеленська О.І., учителі української мови та літератури.

Протягом чотирьох днів педагоги суспільно-гуманітарних та природничо-математичних дисциплін працювали в 4 групах та апробували навчальні матеріали, практично вправлялися використовувати техніки, які сприяють розвитку в учнів життєвих умінь під час освітнього процесу, опрацювавши такі модулі курсу: «Знайомство з ключовими уміннями 21 століття», «Критичне мислення та уміння розв’язувати проблеми», «Спілкування та співпраця».

При роботі над спільним, для чотирьох груп, першим модулем, педагогічні працівники мали можливість усвідомити поняття та роль глибинного учіння та навчання, порівняти глибинне та поверхове навчання.

Заняття другого модуля було спрямоване на усвідомлення сутності критичного мислення та уміння розв’язувати проблеми. Під час тренінгу педагоги оцінили вагомість цих умінь для життя.

Третій модуль дозволив учителям оцінити власні уміння спілкуватись і співпрацювати, проаналізувати теорії та практики спілкування та співпраці, що стосуються класу та школи.

В останній день курсу педагоги кожної з областей представили навчальні проекти для різних рівнів - класу, школи, області.

За підсумками плідної роботи учасники курсу урочисто отримали сертифікати про здобуті знання.

Висловлюємо слова вдячності Міністерству освіти і науки України та Британській Раді в Україні за можливість пілотування матеріалів курсу «Ключові життєві уміння» та реалізації ідей Нової української школи.



Останні пости

Дивитися всі
bottom of page