top of page

Заходи до міжнародної акції «16 днів проти насильства»


Ця акція щорічно проводиться з 25 листопада до 10 грудня включно і має на меті підвищити поінформованість суспільства, масово мобілізувати людей до змін, залучити активістів, представників урядів, парламентів, громадських організацій та партнерів ООН та висвітлити питання, пов’язані з проблемами подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.


Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопадаМіжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудняМіжнародний день боротьби з рабством;

3 грудняМіжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудняМіжнародний день волонтера;

6 грудняВшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудняМіжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудняМіжнародний день прав людини


Дати початку та завершення кампанії створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.


Гарячі лінії


Практичними психологами школи Мартиненко Зінаїдою та Лушиним Станіславом до Міжнародного дня боротьби з насильством для педагогів та учнів було проведено заходи з протидії домашньому насильству за методичної підтримки ГО “Ла Страда-Україна”


В онлайн кабінеті практичного психолога пропонуємо вам багато корисної інформації та переглянути Проєкт «Нові Шрами», який зібрав реальні історії українських жінок та їхніх фізичних і душевних ран, які так і не змогли загоїтися. Через різні мистецькі формати Ви зможете почути ці історії, а також вперше в Україні стати творцем власної вистави у інтерактивному ігровому форматі. Колаборація ООН в Україні та Дикого театру відбувається в рамках всесвітньої кампанії 16 Днів активізму проти ґендерно-зумовленого насильства, яка щороку відзначається з 25 листопада, Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини. Покликання на виставу в Онлайн кабінеті психолога Нові шрами (для учнів старших класів та батьків)

Насильство починається з дрібниць, цей ліфлет допоможе дітям ідентифікувати ситуації насильства. Не мовчи про насильство! Звертайся по допомогу!


bottom of page